Band-Maid

Nu är det dags att vända blickarna mot Japan. Landet som producerar hur mycket bra musik som helst och där alla musiker verkar vara av världsklass.

Det är också landet som har väldigt många helt kvinnliga rock- och hårdrocksband. I denna spellista tittar vi närmare på Band-Maid. Bandet som är någon slags blandning av rock, hårdrock och pop.

Detta är historien om tjejen som jobbade på ett café med hembiträdestema och som fick idéen att hon skulle starta ett kvinnligt rockband där alla var klädda som hembiträden.

Tanken var att hon skulle hitta bra musiker och att hon själv skulle sjunga. Men när hon väl hittat ett gäng väldigt duktiga musiker så insåg hon snabbt att hon själv inte var en tillräckligt bra sångerska.

Så då rekryterade hon även en ny sångerska och fick snabbt lära sig spela kompgitarr så att hon själv skulle få plats i bandet (förutom att managera och skriva låtar).

Så njut av lite hård rock med en kvinnlig touch som gör det lite roligare, melodiösare och poppigare än om det varit ett manligt band i samma genre. Kolla t.ex. in trumsolot i låt nr 2. Det måste vara den gladaste trummis vi någonsin sett.