Bara på 70-talet

70-talet – decenniet där man gjorde allt för att experimentera med musiken och hitta annorlunda angreppssätt. Sångarna t.ex. experimenterade konstant med olika röster, tonlägen och ljud (låt 1, 2, 4 och 5).

Samtidigt verkar gitarristerna ha spelat gitarr t.o.m. i sömnen för detta var verkligen decenniet då man kunde spela sitt instrument (låt 1, 2 och 5). Men det fanns andra instrument också som inte är vanliga idag – varför inte ett häftigt solo på tvärflöjt (låt 1 och 3).

Tills slut verkar man inte ha hittat fler sätt att utrycka sig på än att byta ut sina gamla slitna jeans (låt 1, 2 och 3) mot helt andra glittrande och fantastiska kläder (låt 4 och 5) för att lyckas.

Det var ju också decenniet där man skapade väldigt långa låtar där man blandade olika musikstilar till något helt nytt (framför allt låt 5) Så här kommer 5 riktigt stora klassiker från 70-talet.

Den första låten har man väl idag svårt att förstå hur det kunde bli en stor hit men en sak är säker – man väntar med spänning på varje gång sångaren får sin chans att hitta på något.

Och jag kan ge ett tips – han kommer inte att sjunga. Man kan få en föraning redan i början när man ser honom sitta och ladda att detta blir nog något alldeles extra.